Man blir så arg! Två 19 åriga studenter bränskadade!Två studenter svårt brändaStudentfirande gick överstyrTvå 19-åriga studenter klättrade vid 01-tiden inatt upp på ett tågtak på Resecentrum i Norrköping och kom i beröring med strömförande ledningar.

 De båda skadade fördes till Universitetssjukhuset i Linköping. Enligt polisen hade de tagit sig in på ett spår där tåg som inte är i trafik stod uppställda. De befann sig på taket till ett av tågen när olyckan inträffade.
- En patrull i närheten såg en ljusbåge och sedan hördes en kraftig smäll, säger Torbjörn Lindqvist, vakthavande befäl vid polisen i Östergötland.

16 000 volt
Den svårast skadade 19-åringen förlorade medvetandet och föll flera meter ner i marken. Han har både bränn- och fallskador, uppger polisen. Strömmen i ledningarna ligger på 16 000 volt.
-En kontaktledning med en sådan strömstyrka behöver man inte ens röra, det räcker att man kommer tillräckligt nära, säger Lindqvist.

Varningsskyltar finns
Den andre 19-åringen har svåra brännskador men kunde själv hoppa ner på spåret.
Det finns inget stängsel runt området som hindrar personer från att ta sig fram till tågen, men däremot flera varningsskyltar.
-Det är en oerhört tragisk händelse, men ingenting tyder på att det är några brister i säkerheten, säger Tomas Pihl, på Trafikverkets presstjänst.

Svårt brännskadade
De båda 19-åriga pojkarna ligger på intensivvårdsavdelningen och är svårt brännskadade och att läget är allvarligt.
Enligt länsvakthavande befäl hos polisen i Östergötland kan det ha handlat om ett studentfirande som gick över styr.


Jag bli så fruktansvärt arg när jag läser och ser detta! Hur kan man änns komma på tanken att göra något så idiotiskt som att klättra upp på en tågvagn? jag säger bara 16 000 volt! det är inget att leka med. Och bortförklaringen blir '' ja, men dom var ju fulla!'' Det spelar faan ingen roll! man kan inte vara så full så man inte förstår allvaret i att göra något så otroligt farligt som att klättra upp på ett tåg sådär.  Eller jo visst kan man vara väldigt full. men efter en viss gränns så är man så full så man knappt kan stå upp och då kan man definitivt inte klättra och absolut inte på ett tåg! Usch! Banvärket borde ha sådana som åker ut till skolor och berättar hur farligt det är att vistas kring ledningarna som går över tågen och även hur farligt det är att vistas vid tågrälsen. hur lätt det är att sugas med av trycket från tågen!

Ja det var det jag hade att säga om denna händelse!

Film och texten är från svt östnytt


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0